Barna, despre investigaţia Departamentului Antifraudă: Nu ar fi exclus să apară la DNA un dosar pe numele meu

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, pentru Europa Liberă, că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări şi întrebări din partea Departamentului de Luptă Antifraudă, adăugând că nu ar fi exclus ca în urma verificărilor DLAF să existe un dosar pe numele său la DNA.

Reamintim că, în 2019, Rise Project a făcut dezvăluiri privind modul în care au evoluat proiectele europene de care s-a ocupat firma de consultanţă a lui Barna, iar DLAF s-a autosesizat şi a început o anchetă în acest caz la finele anului trecut.

Proiectele vizate sunt: “Punţi comunitare”, “SES-am Deschide-te!” şi “Biblioteca bunelor practici, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Potrivit sursei citate, Barna se arată surprins de faptul că, după campania prezidenţială de anul trecut, când a apărut acest subiect în spaţiul public, nu a fost contactat pentru a oferi explicaţii, şi că subiectul a reapărut în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.

“Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aş fi surprins să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare... Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a afirmat Barna.

Totodată, preşedintele USR a mai susţinut că proiectele sale au fost verificate la nivel european şi că totul a fost în regulă, adăugând că nu a primit întrebări de la autorităţile statului despre acest subiect până acum.

În plus, Barna a dat de înţeles că, deşi în acest moment nu există un dosar pe numele său la DNA, nu ar fi exclus ca acest lucru să se schimbe în urma verificărilor DLAF.

“Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puţin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidenţiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a declarat liderul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne