Barna, despre creşterea alocaţiilor: De la 1 ianuarie va fi această mărire de 20%. Vom avea o ordonanţă de urgenţă

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Vicepremierul USR PLUS Dan Barna a declarat, miercuri, la Digi24, că Guvernul va discuta astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care alocaţiile să fie mărite cu 20% de la 1 ianuarie 2022. În plus, vicepremierul a susţinut că ordonanţa ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare. Decizia a fost luată marţi, în urma unei întâlniri între premierul Florin Cîţu şi Barna.

“De la 1 ianuarie va fi această mărire de 20%, aşa cum a fost agreat în coaliţie, şi vom avea o ordonanţă de urgenţă care va intra în primă lectură în Guvern, probabil săptămâna viitoare va fi şi adoptată.

Deocamdată acea lege nu a fost adoptată, cel puţin până la acest moment, iar ordonanţa nu face decât să clarifice formula agreată, practic respectăm promisiunea de mărire cu 20% din 1 ianuarie”, a precizat vicepremierul, adăugând că legea pe aceeaşi temă aflată în dezbatere în Parlament nu împiedică Guvernul să dea OUG.

Întrebat ce se întâmplă cu mărirea promisă începând cu 1 august 2021, prinsă şi în buget, convorbirea s-a întrerupt, iar după ce a revenit în direct, Barna a afirmat că “Ministerul Finanţelor a transmis poziţia Guvernului, care a fost susţinută şi în cadrul comisiei parlamentare”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, că, în coaliţia de guvernare, decizia este ca alocaţiile să fie majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022, în loc ca acestea să fie doar indexate cu rata inflaţiei, aşa cum s-a votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor. La majorarea cu 20% se va adăuga şi indexarea cu inflaţia, a precizat Orban.

“De la 1 ianuarie 2022, asta este decizia în coaliţie, indiferent de ce amendament s-a aprobat azi, de la 1 ianuarie 2022 vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei, conform legii”, a afirmat Orban, la Parlament.

Reamintim că, anterior, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a decis ca alocaţiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei, aceasta în condiţiile în care, conform OUG 123/2020, alocaţiile ar urma să crească în cinci etape cu valoare nominală egală, până la dublarea lor. Ordonanţa prevedea o majorare cu 20% de la 1 iulie 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne