Bărbat care a primit spray lacrimogen direct în faţă de la jandarmi, decedat la spital

Jandarmeria
Jandarmeria (Facebook.com/Iulia Modiga)

Un bărbat din Vatra Dornei căruia jandarmii i-au pulverizat în faţă gaze lacrimogene a încetat din viaţă la spital, unde ajunsese în stare gravă. Bărbatul fusese reclamat că a atins în mod indecent o fetiţă, jandarmii au încercat să îl imobilizeze în urma reclamaţiei tatălui fetei.

Potrivit Digi24.ro, bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce vineri seara a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş.

Echipajul de jandarmi a fost chemat de un părinte care a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ având circa 50 de ani. Ulterior, când au vrut să îl încătuşeze, individul s-a opus. Doi bărbaţi jandarmi au încercat timp de aproape 10 minute să-i scoată mâinile de sub el pentru a-l încătuşa, fără succes. În aceste condiţii, o femeie-jandarm a intervenit să-şi ajute colegii şi la un moment dat îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în faţă, deşi procedurile jandarmeriei spun că spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate, şi în niciun caz în faţă.

După momentul intervenţiei femeii-jandarm, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa. La faţa locului a apărut şi un poliţist, însă la momentul respectiv bărbatul nu mai mişca şi a fost pur şi simplu târât până la maşina de intervenţii, de unde a fost dus la spital în stare de comă.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct iar Jandarmeria face o anchetă pentru a stabili dacă există vreo legătură între starea de sănătate a bărbatului şi intervenţia jandarmilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne