Avocat, fost membru al CSM: Dacă rata de incidenţă depăşeşte 3 la mie, Congresul PNL nu va putea avea loc

Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro
Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a avertizat că “dacă până pe 25.09, Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt aşteptaţi 5000 de delegaţi, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis nici pe stadion”, potrivit Hotărârii de Guvern adoptată vineri.

“Desigur, cu excepţia situaţiei în care congresul va fi considerat o competiţie sportivă”, a adăugat acesta.

Neacşu susţine că “Juridic el [congresul – n.r.] este un eveniment privat în spaţiu închis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde”.

“Dacă îl vor considera conferinţă în spaţiu închis pot fi maximum 150 de participanţi, iar dacă îl vor considera alt eveniment cultural în spaţiu deschis (să zicem pe stadion) pot participa maxim 1000 de persoane cu certificat verde. Ca atare, credeţi că vom depăşi până pe 25.09, ora 24.00, rata de incidenţă de 3/mie??”, a întrebat acesta într-o postare pe Facebook.

Într-un post scriptum la mesajul său, fostul membru al CSM a mai precizat că, potrivit statutului PNL, congresul liberalilor “nu se poate desfăşura online pentru că statutul prevede votul secret în adunare cu prezenţă fizică, iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar Congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti”.

“În cel mai negru scenariu posibil, ţara va fi paralizată prin organizarea a două congrese PNL, unul de modificare a statutului în 25.09 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin încă o lună de la acesta”, a mai susţinut Adrian Toni Neacşu.