Autorităţile din Sănătate de la Chişinău avertizează restaurantele şi cluburile de nerespectarea măsurilor epidemiologice

. (pixabay.com)
Tatiana Chiriac
09.03.2021

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) de la Chişinău „regretă” nerespectarea măsurilor epidemiologice atât de către cetăţeni, cât şi de administratorii localurilor şi atenţionează că va fi examinată posibilitatea de a introduce măsuri mai drastice în activitatea restaurantelor şi cluburilor de noapte.

Avertismentul vine după ce angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei au verificat activitatea a 265 de cluburi de noapte, în urma abaterilor constatate fiind iniţiate 247 de procese contravenţionale în privinţa vizitatorilor aflaţi în incinta localurilor.

Totodată, au fost întocmite 2 procese-verbale administratorilor localurilor şi alte 4 procese-verbale personalului din cluburile de noapte, deşi activitatea acestora este restricţionată.

Marţi, au fost confirmate încă 873 cazuri de infectare cu virusul Wuhan şi alte 21 de decese. Bilanţul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 196 475, iar numărul deceselor este de 4150. 331 pacienţi sunt în stare extrem de gravă (72 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată).

Potrivit autorităţilor municipale, aproape toate paturile de spital din Chişinău pentru pacienţii adulţi infectaţi cu virusul chinezesc care provoacă boala COVID-19 sunt ocupate, iar spitalele sunt nevoite să-i externeze prematur pe cei care se simt mai bine, pentru a putea interna alţi bolnavi.

Potrivit articolului 76, alin.1 din Codul Contravenţional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie şi combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 lei. În cazul încălcării repetate a deciziilor CNESP, vizitatorii riscă amenzi până la 25 000 de lei, în timp ce administratorii localurilor pot fi sancţionaţi cu până la 75 000 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor