Autoarea romanului Harry Potter susţine că a învins Covid 19 în două săptămâni

Scriitoarea scoţiană JK Rolling
Scriitoarea scoţiană JK Rolling (Wikipedia.com - Daniel Ogren)

Celebra scriitoare scoţiană a romanelor Harry Potter a susţinut, într-un mesaj pe Twitter, că s-ar fi vindecat de virsul Wuhan, venit din China, într-o perioadă de două săptămâni şi acum este "complet vindecată".

"În ultimele două săptămâni am avut toate simptomele de COVID-19 (deşi nu am fost testată)", a scris Rowling.

Ea a postat şi un videoclip în care se demonstrează o tehnică de respiraţie, care a ajutat-o să îşi gestioneze simptomele.

"M-am recuperat complet şi vreau să vă împărtăşesc o tehnică recomandată de medici care nu costă nimic, nu are efecte secundare, dar vă poate ajuta pe voi sau pe cei apropiaţi vouă", a scris autoarea.

Seria romanelor Harry Potter - ce au luat naştere într-o călătorie în 1990 de la Manchester la Londra – s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare, după care au fost ecranizate 8 filme, transformând-o pe frumoasa autoare în multi-milionară în doar 5 ani.

Săptămâna trecută Rowling a lansat platforma „Harry Potter At Home", pentru ca profesori, copii şi părinţi să poată da "puţină magie" zilelor de izolare de acasă. Se pot accesa activităţi, articole, concursuri şi videoclipuri.

În 2012, pe 27 septembrie apare primul roman al scriitoarei, numit "Moarte subită", publicat de Little Brown and Company. Autoarea nu uită de unde a plecat şi încearcă să aducă alinare celor în suferinţă sprijinind financiar multe organizaţii caritabile cum ar fi: One Parent Families, Comic Relief, Societatea de Scleroză Multiplă din Marea Britanie şi Lumos.

Pentru recunoaşterea muncii sale a primit mai multe distincţii dintre care amintim: Distincţia Ordinului Imperiului Britanic pentru aportul adus literatururii pentru copii, Premiul Prinţul de Asturias pentru Concorde şi Legiunea de Onoare a Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură