Australian Open. Sorana Cîrstea a pierdut la mare luptă duelul cu Iga Swiatek [video]

Târgovişteanca a trecut pe lângă şansa istorică de a se califica în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, luni, după o luptă cu poloneza Iga Swiatek. Scor final 7-5, 3-6, 3-6.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (WTA/facebook)

Sorana Cîrstea (31 ani, 38 WTA) părăseşte la rândul ei, după Simona Halep, turneul de tenis de la Melbourne - Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după un duel cu poloneza Iga Swiatek (20 ani, 9 WTA), a şaptea favorită.

Românca a cedat, luni, în optimile de finală cu 5-7, 6-3, 6-3 după două ore şi 28 de minute de joc efectiv.

"Meciul acesta a necesitat foarte multă energie. A fost dificil să rămân calmă, dar voi (n.r. - către spectatori) mi-aţi oferit energie. Vă mulţumesc! Nu am avut ritm la început, iar după primul set tremuram puţin. Am fost stresată pe parcursul meciului, am avut emoţii.
Pentru mine, o săptămână fără să plâng e anormală. Plâng când câştig, plâng când pierd, aşa sunt.

Sorana loveşte puternic, m-a împins mult în spate. Serviciul m-a ajutat, dacă servesc bine şi am un break e suficient să câştig setul. Chiar m-a pus sub presiune, venea la fileu, returna din faţa tuşei de fund. Am vrut să servesc bine şi apoi să fiu pregătită pentru retur. Chiar dacă serveam puternic, ea lovea returul la fel de puternic. Am încercat să stau pe vârfuri, să lovesc bine." a declarat la finalul partidei Swiatek.

Pentru Iga Swiatek prezenţa în sferturile Australian Open reprezintă o premieră.

Pentru calificarea în optimi, Sorana Cîrstea primeşte 240 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 328.000 dolari australieni, echivalentul a 234.052 dolari americani.