Australian Open. Simona Halep pierde cu Alize Cornet în optimile competiţiei! Declaraţiile campioanei noastre [video]

Fosta lideră mondială s-a înclinat în faţa franţuzoaicei în optimile de finală ale Grand Şlam-ului de la Melbourne, în trei seturi, scor final 6-4, 3-6, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto/youtube)

Simona Halep (30 ani, 15 WTA) părăseşte tabloul principal de simplu a primului turneu de Mare Şlem al anului după un duel cu sportiva din Franţa, Alize Cornet (32 ani, 61 WTA).

Favorita numărul 14 s-a înclinat cu 6-4, 3-6, 6-4 după două ore şi 33 de minute de joc efectiv.

„Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura din primul set şi nu m-am simţit bine. Am ameţit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate.

Mă simt destul de împăcată că am lăsat pe teren tot ce am avut. A fost un meci bun contra unei adversare care joacă extraordinar, o luptătoare desăvârşită. Mereu am jucat câte 3 ore cu ea şi ştiam dinaintea meciului că va fi foarte dificil. Tot respectul pentru ea, merita să câştige pentru că a fost mai puternică astăzi”, a spus Simona pentru Eurosport.

„Încerc să mă recuperez după această perioadă lungă, de două luni, în care am dat zilnic ce am avut mai bun, şi să revin sănătoasă la următorul turneu, gata să lupt din nou. Urmează 2-3 zile de pauză, sunt epuizată. Voi merge la Dubai (n.r. - 14-19 februarie), Doha (20-26 februarie), sper să fac treabă şi acolo”, a adăugat Halep.

Halep, finalistă la Australian Open în 2018 şi sfertfinalistă anul trecut, are acum 4-1 în meciurile directe cu Cornet.

Calificată pentru prima dată în carieră în faza sferturilor unui turneu de mare şlem, Alize Cornet va urca minim 24 de locuri în ierarhia mondială, până pe poziţia 37. De partea celaltă Simona Halep coboară 8 poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 23.

Halep va primi de la organizatori penru evoluţia sa un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport