Australian Open. Monica Niculescu, la un meci distanţă de calificarea pe tabloul principal

Jucătoarea română a obţinut o nouă victorie în calificările pentru primul turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, joi, în trei seturi, în faţa bulgăroaicei Viktoria Tomova, scor final 1-6, 6-1, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Getty Images)

Monica Niculescu (32 ani, 128 WTA) mai are nevoie de o singură victorie la Melbourne pentru a-şi asigura prezenţa pe tabloul principal de simplu al circuitului de Mare Şlem.

Niculescu, desemnată cap de serie numărul 20, a reuşit joi să acceadă în ultima rundă a calificărilor graţie succesului înregistrat în faţa sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova (24 ani, 144 WTA) cu scorul de 1-6, 6-1, 6-4.

Partida a fost una destul de dificilă, bulgăroaica fiind o adversară destul de incomodă pentru reprezentanta noastră, care până la urmă a găsit resursele şi inteligenţa necesară pentru a o elimina din competiţie. Duelul celor două iubitoare ale sportului alb a durat 124 de minute.

Tenismana română va primi de la organizatori pentru această izbândă un cec în valoare de 50.000 de dolari australieni, respectiv 40 de puncte WTA. În continuare ea va trebui să ţină piept elveţiencei Ştefănie Voegele (29 ani, 117 WTA).

Cele două combatante s-au mai întâlnit în 2011, la Nottingham (ITF), în primul tur, meci câştigat atunci de Monica cu scorul de 6-1, 6-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport