Australian Open. Marius Copil, victorie cu emoţii în primul tur al calificărilor

Tenismanul arădean l-a învins în extremis pe taiwanezul Tung-Lin Wu, joi, în prima rundă a calificărilor de la Melbourne, cu scorul de 3-6, 7-6 (1), 7-6 (8).
Jucătorul român de tenis Marius Copil.
Jucătorul român de tenis Marius Copil. (Getty Images)

Marius Copil (29 ani, 151 ATP) a început cu dreptul lupta pentru un loc pe tabloul principal de simplu al primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, respectiv o victorie în faţa sportivului din Taiwan, Tung-Lin Wu (21 ani, 230 ATP), în trei seturi, scor final 3-6, 7-6 (1), 7-6 (8).

Duelul celor doi campioni a fost destul de echilibrat, crâncen aş putea spune, fiecărei mingi fiindu-i atribuită importanţă maximă de către ambii pretendenţi la calificarea mult dorita. Diferenţa pe tabela de marcaj de la finalul întâlnirii a fost dată de o mai bună concentrare şi o ambiţie mărită arătată de reprezentanul nostru, care a reuşit să gestioneze inteligent momentele cheie de final ale jocului. Partida a durat două ore şi 19 minute.

Arădeanul a contabilizat 11 aşi şi 5 duble greşeli, fiind superior la capitolul winners cu 45-33, dar care a avut totodată mai multe erori neforţate, 43-34. Asiaticul a numărat la rândul lui 8 aşi, respectiv 2 duble greşeli.

Copil şi-a asigurat un cec de 32.500 dolari australieni şi 8 puncte ATP, urmând ca în turul doi să primească replica tânărului italian Lorenzo Musetti (17 ani, 361 ATP), care a trecut la rândul lui cu 6-2, 6-1 de israelianul Amir Weintraub.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport