Au sosit peste 10 milioane de teste destinate elevilor şi profesorilor. Cel târziu miercuri încep testările

Teste rapide
Teste rapide (Ministerul Educaţiei/IGSU)

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a anunţat că ISJ-urile au primit 10,5 milioane de teste rapide destinate elevilor şi personalului din învăţământ, informează Edupedu.ro.

Sursa citată precizează că noile teste sunt ambalate individual sau câte două şi urmează a fi livrate beneficiarilor marţi.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri”, a declarat Sorin Ion.

Testele au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoţeşte, iar principiul de folosire este uşor diferit de cel al testelor de până acum. Concret, potrivit prospectului afişat, noile teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanţă, fără a mai fi nevoie de plicul pentru colectarea salivei şi pipetă.


Teste rapide
Teste rapide (Ministerul Educaţiei/IGSU)


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţase anterior că „până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în şcoli 10 milioane de teste pentru preşcolari, elevi şi angajaţi din învăţământ”.

“Ministerul Educaţiei, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis repartizarea pe judeţe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămână a semestrului al II-lea). Apreciem deblocarea procesului de achiziţie a testelor, atât de necesare pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă sanitară a şcolilor şi grădiniţelor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de ministrul Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură