Armata saudită distruge o navă încărcată cu explozibil în portul Yanbu

Luptători tribali loiali mişcării Houthi Ansarullah în Yemen.
Luptători tribali loiali mişcării Houthi Ansarullah în Yemen. (Captură Foto)

Bazele şi infrastructura militară saudită au fost vizate în mod repetat de drone şi vase încărcate cu explozivi, lansate de grupul rebel Houthi din Yemen, sprijinit de Iran.

Atacurile s-au intensificat, în ciuda eforturilor Riad-ului de a pune capăt conflictului printr-un armistiţiu susţinut de ONU.

Ministerul Apărării a anunţat că armata saudită a distrus o navă încărcată cu exploziv în largul portului Yanbu, a raportat marţi agenţia Al Arabiya.

Firma de securitate Neptune P2P Group raportase anterior o posibilă „explozie” în portul King Fahd din Yanbu, adăugând că fusese observat fum negru lângă intrarea sudică a portului.

În ultimele câteva luni, teritoriul saudit a fost ţinta mai multor atacuri ale rebelilor houthi din Yemenul vecin, unde are loc un război civil între forţele guvernamentale, susţinute de Arabia Saudită, şi rebeli, susţinuţi de Iran.

Riadul desfăşoară operaţiuni aeriene, terestre şi maritime împotriva rebelilor houthi, musulmani shia, care, la rândul lor, atacă folosind tehnică de luptă iraniană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe