Armand, după ce pierde un proces cu Romprest: Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte la şedinţă

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tribunalul Bucureşti a respins cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de a accesa şi controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli şi profit are compania şi pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, relatează G4Media. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este decizia instanţei.

Ulterior deciziei, Clotilde Armand a anunţat că nu va renunţa şi că va convoca o şedinţă de Consiliu Local pentru reluarea demersului.

"Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate:

Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiţie. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanţa a hotărât:

'Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.'

Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o şedinţă de urgenţă având pe Ordinea de zi acelaşi proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne