Arafat: La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că la momentul actual nu s-a pus în discuţie carantinarea Capitalei. Anunţul vine în urma unei şedinţe cu grupul tehnico-ştiinţific, condusă de premierul Florin Cîţu, la care au mai fost prezenţi vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi şeful campaniei naţionale de vaccinare anti-covid Valeriu Gheorghiţă.

„La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului. […] Mâine, la Prefectura Bucureşti va avea loc o şedinţă, dar este pe prelungirea măsurilor actuale cu 14 zile, nu pentru carantină”, a precizat seful DSU.

Reuniunea de sâmbătă a fost dedicată prezentării mai multor aspecte din punct de vedere medical şi a măsurilor luate în prevenirea răspândirii epidemiei de Covid-19, pentru o evaluare a situaţiei epidemiologice actuale, după care, în următoarele 2-3 zile, urmează a fi luate deciziile finale. La nivel naţional, numărul de paturi din secţiile ATI a ajuns la 1.457 la nivel naţional, din care 115 au rămas libere.

Reamintim că rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-cov-2 în ultimele două săptămâni în Capitală a fost de 4,85 la mia de locuitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne