Aproape 9 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la invazia rusă, potrivit ONU

Refugiaţi ucraineni
Refugiaţi ucraineni (Captură ecran)

Aproape 9 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la invazia lui Vladimir Putin, a declarat agenţia ONU pentru refugiaţi, în timp ce guvernatorul din Doneţk a făcut apel la civilii aflaţi încă în regiune să fugă.

În contextul în care Rusia îşi intensifică ofensiva în estul ţării, autorităţile ucrainene fac apeluri tot mai puternice pentru ca oamenii să fugă cât mai pot din zonele de pe linia frontului.

Agenţia ONU pentru refugiaţi a anunţat miercuri că 8,793 de milioane de persoane au trecut din Ucraina începând cu 24 februarie, în timp ce guvernatorul din Doneţk, Pavlo Kirilenko, a îndemnat cei 350.000 de locuitori ai regiunii să fugă, în contextul în care au fost raportate noi morţi şi răniţi.

Doneţk este ultima provincie din estul Ucrainei rămasă parţial sub controlul Kievului. Rapoartele au sugerat miercuri că cel puţin şapte civili au fost ucişi în bombardamentele ruseşti din ultimele 24 de ore, iar 25 ar fi fost răniţi.

Kirilenko a declarat că două persoane au murit în oraşul Avdiivka, din centrul regiunii, în timp ce au fost raportate decese şi în Sloviansk, Krasnohorivka şi Kurakhove.

"Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk", a declarat Kirilenko. "Odată ce vor fi mai puţini oameni, vom putea să ne concentrăm mai mult asupra inamicului nostru şi să ne îndeplinim sarcinile principale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe