Apel către Iohannis pentru decorarea lui Paul Goma cu Ordinul Naţional "Steaua României"

Paul Goma
Paul Goma (Captura Video)

Jurnalista Marilena Rotaru i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îl decoreze post-mortem pe Paul Goma cu prestigiosul Ordin Naţional “Steaua României”, drept recunoaştere pentru lupta purtată de acesta împotriva regimului comunist din România.

“Domnului Klaus Iohannis, preşedintele României. Au trecut şase zile de când Paul Goma, ‘acest Soljenitin român’, cum l-a numit Eugen Ionescu, a plecat la cele veşnice. Este în definiţia marilor spirite, a valorilor morale, să nu le poţi trece cu vederea oricâte ordonanţe de urgenţă s-ar da. 63 de ani se împlinesc în acest martie de la prima sa arestare care l-a dus în închisorile de la Jilava şi Gherla şi apoi la deportarea din Bărăgan. 43 de ani sunt de când regimul comunist l-a expulzat din România”, a susţinut jurnalista, pe pagina sa de Facebook.

În plus, Marilena Rotaru a criticat decizia principalelor instituţii ale statului de a-l ignora pe Goma de-a lungul ultimilor 30 de ani, subliniind că, dincolo de orice recunoaştere sau nu, el face parte din patrimoniul moral şi cultural al României.

“Vă cer, domnule Preşedinte Iohannis, de urgenţă, alături de celelalte instituţii şi de reprezentanţi ai societăţii civile, să salvaţi onoarea tuturor preşedinţilor României de 30 de ani, decorându-l postmortem (că doar aşa ne preţuim adevăratele valori!) cu Ordinul Naţional "Steaua României", pe Paul Goma, un reper moral al cărui sacrificiu de 63 de ani a salvat onoarea poporului român!”, a conchis Marilena Rotaru.

Reamintim că Paul Goma, 84 de ani, cunoscut scriitor şi disident anticomunist, a încetat din viaţă într-un spital din Paris, în noaptea din 24 spre 25 martie, din cauza infecţiei cu coronavirus, potrivit biografei şi confidentei sale, Mariana Şipoş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură