Andrei Baciu: Experta OMS va rămâne în România timp de 2 luni pentru a asista guvernul în criza sanitară

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (Facebook - Andrei Baciu)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat luni, pentru G4Media, că experta trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în România pentru a asista guvernul în criza sanitară va rămâne în ţară timp de 60 de zile şi va face recomandări de politici în urma vizitelor în teren.

”Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situaţiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situaţie de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a precizat Baciu.

Experta OMS va aduce în România 34.000 de teste PCR şi 200 de concentratoare de oxigen, ca parte a efortului organizaţiei.

”Ea va face o evaluare la nivel central şi teritoriu, apoi va veni cu recomandări. Noi, la nivel guvernamental, suntem deschişi într-o situaţie de criză, ne bucurăm de orice asistenţă. E un mecanism care se activează pentru orice fel de criză la nivel internaţional, pentru a facilita tot sprijinul pe care OMS îl poate acorda”, a explicat Andrei Baciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură