Amenzi după protestul în care Şoşoacă "s-a păruit" cu Simion. Poliţia a găsit arme albe

Diana Iovanovici-Şoşoacă la protest, 2 Octombrie 2022.
Diana Iovanovici-Şoşoacă la protest, 2 Octombrie 2022. (Epoch Times Romania)

Mult trâmbiţatul protest organizat de George Simon în data de 2 octombrie a degenerat într-un scandal uriaş. Urcată pe scenă în Piaţa Victoriei, unde organizase EA eveniment, Diana Şoşoacă l-a atacat verbal pe liderul AUR care, la rândul lui, a pus muzica la maximum în boxe pentru a o acoperi. La un moment dat jandarmii au intervenit pentru că susţinătorii lui Simion s-au îmbrâncit cu Şoşoacă şi susţinătorii ei de pe scenă.

În urma tumultosului protest de ieri, Jandarmeria anunţă că a dat o serie de amenzi şi că a descoperit în mulţime un bărbat cu spray lacrimogen şi altul care avea arme albe.

Redăm comunicatul jandarmeriei:

"În legătură cu adunările publice desfăşurate astăzi, 02 octombrie 2022, în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, facem următoarele precizări:

Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:

- Legea 60/1991, art. 26, lit. a - 2 sancţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. b - o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei;
- Legea 60/1991, art. 26, lit. e - 4 sancţiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În acelaşi context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetăţenilor.

De menţionat este faptul că pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare.

Reamintim că la protest Şoşoacă a cerut ca Simion să părăsească piaţa pe motiv că acolo are loc evenimentul autorizat de ea la primărie. Legea prevede că nu pot avea loc două adunări publice în acelaşi loc şi în acelaşi timp. Jandarmeria însă n-a considerat necesar să aplice legislaţia în vigoare.

Mai trebuie menţionat că la protest Şoşoacă, care a confiscat microfonul şi scena, a cerut naţionalizarea companiilor de stat precum şi Roexit. De altfel, se ştie că senatoarea băgată în Parlament de AUR promovează narative comunistoide şi anti-UE şi NATO, care servesc interesele Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne