Amendă usturătoare pentru doi poliţişti care au parcat pe două locuri destinate persoanelor cu handicap

Sectia 3 de Politie, Bucuresti
Sectia 3 de Politie, Bucuresti (Epoch Times România)

Doi poliţişti au fost amendaţi după ce în spaţiul public a apărut că un autoturism Dacia Logan al Poliţiei a parcat pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap din parcarea de la magazinul Kaufland. Pe lângă faptul că echipajul format din cei doi nu văzuse nicio problemă în a ocupa un spaţiu dedicat celor cu handicap, maşina era parcată şi foarte prost, pe două locuri, relatează Monitorul de Suceva.

Echipajul era format dintr-un agent de la Poliţia municipiului Suceava şi un poliţist local, arată sursa citată. Cei doi au susţinut că aveau o urgenţă, legată de sesizarea unor bătrâni cu privire la persoane de etnie romă care abordau insistent oamenii din faţa magazinului. Unul dintre poliţişti a rămas în maşină, iar cel de-al doilea ar fi intrat în magazin pentru a face verificări.

Ulterior apariţiei fotografiei în spaţiul public, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârşit contravenţia.

Amenda a fost dată în baza Legii 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu referire la articolul care pedepseşte ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, sancţiunea prevăzută de lege fiind amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Dacă autospeciala ar fi avut pornite semnalele luminoase, pentru o urgenţă de serviciu, poliţiştii ar fi scăpat probabil de amendă, mai arată publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne