Alexe a numit un condamnat penal sub supraveghere într-o instituţie ce vizează "sporirea eficienţei serviciului poliţienesc"

Costel Alexe
Costel Alexe (Epoch Times România)

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a numit în conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) un condamnat penal aflat în perioada de supraveghere, a dezvăluit Reporter de Iaşi. Ironia face că instituţia respectivă are ca obiectiv "asigurarea bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc".

Mai exact, este vorba despre Marius Graţian Benchea, coordonator al unui ONG intitulat "Serviciul Voluntar de Ambulanţă", pe care Costel Alexe - şi el urmărit penal într-un dosar de corupţie - l-a prezentat drept "o personalitate a societăţii civile", care poate "aduce plus valoare prin calitatea umană şi profesională" în activităţile viitoare pe care le va desfăşura ca membru al ATOP.

Printre colegii lui Benchea din ATOP se află şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi de Jandarmi, ai Poliţiei Locale şi unul dintre subprefecţi.

Marius Graţian Benchea a fost condamnat penal, în 2019, la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi un termen de supraveghere de 2 ani, după ce a fost prins de poliţişti conducând un autoturism fără a avea permis.

Potrivit ziare.com, Consiliul Judeţean Iaşi a transmis că Alexe ştia de condamnarea penală a lui Benchea înainte de numire, dar a luat totuşi decizia de a-l promova în funcţie după "ce în urma discuţiilor preliminare cu Serviciul de Probaţiune privind evaluarea comportamentul domnului Benchea, feedback-ul a fost unul pozitiv".

Benchea, la rândul său, a scris pe Facebook că "nu am furat, nu am înşelat, nu am comis o crimă, nu am dat şpagă, nu am cerut şpagă, nu am făcut trafic de influenţă şi nu m-am sustras de la interpelările făcute de organele judiciare. Greseala respectivă este personală. ONG-ul pe care îl coordonez şi care este foarte implicat spre a face bine în comunitate, a venit în sprijinul autorităţilor acolo unde e nevoie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne