Agenţia Internaţională pentru Energie anunţă o uşoară reducere a consumului de gaze naturale în acest an

(Getty Images)

Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) a anunţat, luni, o uşoară reducere a consumului de gaze naturale în acest an din cauza preţurilor ridicate şi a reducerilor de gaze ruseşti către Europa, urmând ca în anii următori să crească lent, pe măsură ce consumatorii se vor orienta către alternative, transmite The Guardian.

AIE şi-a redus cu mai mult de jumătate prognoza privind cererea globală de gaze în ultimul său raport trimestrial privind pieţele de gaze, potrivit unui raport al Agenţiei France-Presse.

Aceasta se aşteaptă acum la o creştere de doar 3,4% până în 2025, o creştere de 140 de miliarde de metri cubi (mld. mc) faţă de nivelurile din 2021, ceea ce este mai puţin decât saltul de 175 mld. mc înregistrat doar în 2021.

"Consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina asupra preţurilor globale la gaze şi a tensiunilor de aprovizionare, precum şi repercusiunile sale asupra perspectivelor economice pe termen lung, remodelează perspectivele pentru gazele naturale.

Preţurile record de astăzi şi întreruperile în aprovizionare afectează reputaţia gazului natural ca sursă de energie fiabilă şi accesibilă, aruncând incertitudini asupra perspectivelor sale, în special în ţările în curs de dezvoltare, unde se aştepta ca acesta să joace un rol tot mai important în satisfacerea cererii crescânde de energie şi a obiectivelor de tranziţie energetică", se arată într-o declaraţie a AIE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie