Adria Tur se lasă cu Covid 19. Novak Djokovic, confirmat pozitiv

Tenismanul sârb Novak Djokovic.
Tenismanul sârb Novak Djokovic. (BBC Sport/twitter)

Adria Tur - eveniment de tenis organizat de liderul mondial ATP Novak Djokovic în Serbia şi Croaţia s-a întrerupt înaintea finalei din cauza infectării cu coronavirusul a jucătorilor Grigor Dimitrov şi Borna Coric. Ulterior, după plecarea din Croaţia, Novak Djokovic şi-a făcut acasă testul de Covid, iar rezutatul acestuia a fost de asemenea pozitiv.

Măsurile de protecţie împotriva răspândirii agresivului virus - care a ajuns în întreaga lume din Wuhan, China, şi ca urmare a faptului că autorităţile comunist chineze au ascuns mult timp existenţa virusului - sunt necesare, şi din acest motiv au fost anulate sau sistate turneele.

Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a organizat Adria Tour la Belgrad şi la Zadar, însă evenimentul nu a avut finalul dorit. Grigor Dimitrov a anunţat în Croaţia că s-a infectat cu coronavirus şi după câteva ore, şi Borna Coric a spus în mediul public că a intrat în contact cu virusul, ceea ce a stârnit o mulţime de critici la adresa marelui campion sârb.

După rezultatele pozitive la testele tenismenilor, ATP a emis un comunicat în care arată importanţa distanţării sociale: "ATP le urează jucătorilor şi membrilor staff-ului care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus însănătoşire grabnică după ce au fost implicaţi la evenimentul demonstrativ, Adria Tour. ATP continuă să pună pe primul loc distanţarea socială, sănătatea şi siguranţa pentru a evita orice risc de răspândire a virusului. Planul nostru este de a începe sezonul ATP de pe 14 august. Am făcut mai multe planuri şi vrem să ajustăm măsurile de precauţie pentru a micşora la maximum riscurile privind reluarea turneelor. Vrem să prioritizăm sănătatea tutror celor implicaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport