Administraţia Biden tocmai a relansat un ajutor de 235 de milioane USD palestinienilor pe 7 aprilie

Anthony Blinken
Anthony Blinken (Alex Edelman-Pool/Getty Images)

Secretarul de stat în administraţia Biden, Anthony Blinken, a reautorizat acordarea unui ajutor de 235 de milioane de dolari palestinienilor cu doar câteva săptămâni înainte ca grupul terorist Hamas să lanseze recentul atac masiv împotriva Israelului.

Pachetul de asistenţă anunţat de Blinken pe 7 aprilie solicită 150 de milioane USD prin intermediul agenţiei de ajutor ONU UNRWA, 75 milioane USD în asistenţă economică şi dezvoltare americană şi 10 milioane USD pentru programele de consolidare a păcii.

"Asistenţa străină acordată de S.U.A. poporului palestinian serveşte intereselor şi valorilor importante ale SUA. Oferă un sprijin important celor care au mare nevoie, încurajează dezvoltarea economică şi sprijină înţelegerea israeliano-palestiniană, coordonarea securităţii şi stabilitatea”, a spus Blinken într-o declaraţie.

„De asemenea, se aliniază la valorile şi interesele aliaţilor şi partenerilor noştri. Statele Unite s-au angajat să promoveze prosperitatea, securitatea şi libertatea atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni în moduri tangibile cu celeritate, ceea ce este important în sine, dar şi ca mijloc de a avansa către o soluţie negociată cu două state”.

O lună mai târziu, grupul terorist islamic palestinian Hamas a lansat peste 1000 de rachete către Israel, declanşând o spirală a violenţei în care au murit zeci de persoane.

Preşedintele Trump a redus cu 200 milioane USD ajutorul SUA acordat palestinienilor din Gaza în 2018, pentru a redirecţiona fondurile către mai multe „proiecte care au prioritate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe