Adio, dar rămân cu tine! SUA negociază un acord cu Pakistan pentru a folosi spaţiul aerian pentru misiuni în Afganistan

Avion de luptă american F-16.
Avion de luptă american F-16. (Captură Foto)

Statele Unite încearcă să finalizeze un acord cu Pakistanul care să permită utilizarea spaţiului aerian al ţării asiatice, de către forţele aeriene americane, pentru a desfăşura operaţiuni militare şi de informaţii în Afganistan, relatează CNN, care citează surse din Congres.

Pakistanul şi-a exprimat dorinţa de a semna un memorandum în schimbul asistenţei pentru propriile eforturi de combatere a terorismului şi a ajutorului în gestionarea relaţiei cu India, a declarat pentru CNN una dintre surse.

Negocierile survin pe fondul încercărilor Casei Albe de a se asigura că poate desfăşura operaţiuni de combatere a terorismului împotriva grupului ISIS-K - care ar fi apărut pe firmanent în timpul retragerii trupelor americane din Afganistan - şi a altor miliţii teroriste.

În prezent, armata americană foloseşte spaţiul aerian al Pakistanului pentru a ajunge în Afganistan pentru activităţi de culegere de informaţii, dar nu există un acord formal în vigoare pentru a asigura accesul continuu.

Fără un acord oficial, Pakistanul poate oricând să efuze intrarea avioanelor şi dronelor militare americane în spaţiul său aerian.

Pakistanul este una dintre ţările care au menţinut legături strânse cu talibanii, de-a lungul celor 20 de ani de ocupaţie americană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe