A câştigat şi Dragnea ceva în instanţă: Dreptul de a munci din nou în Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

După ce a scăpat de dosarul “Brazilia” şi a fost pus sub urmărire penală în dosarul vizitei în SUA la preşedintele Donald Trump, fostul lider suprem al PSD Liviu Dragnea a fost anunţat că se poate întoarce la muncă în penitenciarul Rahova, relatează Digi 24.

Judecătoria Sectorului 5 a Capitalei a admis vineri o cerere depusă de Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al social-democraţilor să presteze în penitenciar “activităţi lucrative cu caracter gospodăresc”.

Dragnea a rămas fără dreptul la muncă după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului. El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului.

Revenirea la muncă are loc în contextul în care Dragnea aşteaptă în acest an o eliberare condiţionată, pentru care se va lua în calcul şi numărul de ore de muncă prestate.

Potrivit sursei citate, la fiecare patru zile muncite, Dragnea poate să îşi scadă o zi din pedeapsă şi astfel va putea să ceară mai repede eliberarea condiţionată, după ce va executa doi ani şi 4 luni din pedeapsa de 3 ani şi jumătate pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive.

În ceea ce priveşte dosarul “Brazilia”, reamintim că procurorii DNA au clasat ancheta în dosarul în care anchetau dezvăluirile făcute de Rise Project, pornite de la valiza cu documente, pe care ar fi primit-o de la un localnic din Teleorman, dezvăluie Ziare.com. Este vorba de o serie de investigaţii jurnalistice, denumite #TeleormanLeaks, care au avut ca punct de plecare o serie de documente găsite, în 2018, pe unul dintre hard-disk-urile care ar fi aparţinut Nicoletei Pene - directorul comercial al Tel Drum.

Şi, în ceea ce priveşte dosarul vizitei în SUA, procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală pe Dragnea pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Alături de el a fost inculpat şi Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă. În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne