300 concentratoare de oxigen, oferite de Germania au ajuns la Chişinău

Concentratoare de oxigen
Concentratoare de oxigen (gov.md)

Guvernul Federal al Germaniei şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au donat joi, 15 aprilie, 300 de concentratoare de oxigen sistemului de sănătate din Republica Moldova. Echipamentul medical, inclusiv consumabilele, în valoare de 252.000 USD, vor ajuta la tratarea şi restabilirea pacienţilor cu forme medii şi grave de COVID-19.

„Cele 300 de concentratoare de oxigen oferite astăzi Republicii Moldova sunt extrem de importante în această perioadă, când se înregistrează o creştere a cazurilor grave de COVID-19. Aceste dispozitive medicale sunt o şansă la viaţă pentru fiecare pacient în stare gravă, care necesită un suport continuu de oxigen”, a declarat secretarul de Stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Igor Curov.

În context, acesta a ţinut să mulţumească Germaniei şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru gestul de solidaritate, precum şi tuturor partenerilor care sunt alături de sistemul de sănătate al Republicii Moldova, în această perioadă complicată.

„Chiar de la începutul pandemiei, Germania a acordat multe ajutoare umanitare – costume de protecţie, ventilatoare pulmonare şi alte echipamente medicale moderne şi utile pentru prevenirea şi tratarea infecţiei. Statul German a avut o contribuţie generoasă şi la platforma COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova beneficiază de vaccin gratuit”, a menţionat la evenimentul de donare, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

De asemenea, a ţinut să amintească aceasta, recent platforma COVAX a venit cu o ofertă avantajoasă pentru procurarea de către Guvernul Republicii Moldova a vaccinului împotriva COVID-19.

Prezent la eveniment, coordonatorul Rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett, a menţionat că în lipsa unor astfel de parteneriate puternice cum este cel cu Germania, ar fi mult mai dificil pentru Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să ofere sprijinul necesar instituţiilor medicale din Republica Moldova.

În context, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ţinut să specifice că echipamentele oferite cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei şi livrate în coordonare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi iniţiativa Echipa Europa, au sosit la Chişinău, urmând a fi distribuite în secţiile care tratează pacienţii infectaţi de Covid-19, mai ales pacienţii internaţi în stare gravă.

„Echipamentele vor ajuta medicii din Moldova să salveze cât mai multe vieţi omeneşti”, a scris Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook, exprimându-şi totodată recunoştinţa Germaniei şi OMS pentru ajutorul generos oferit sistemului de sănătate din ţara noastră, pus la grea încercare de pandemie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe