"140.000 de soldaţi şi 953 de nave". O înregistrare audio dezvăluie planul Chinei de a invada Taiwanul

Un politist chinez în faţa unui ecran cu LED-uri din Piaţa Tiananmen in Beijing, China.
Un politist chinez în faţa unui ecran cu LED-uri din Piaţa Tiananmen in Beijing, China. (Feng Li / Getty Images)

În spaţiul public a apărut o înregistrare audio explozivă, care ar surprinde o discuţie între lideri ai Partidului Comunist Chinez pe tema planurilor pentru o invazie a Taiwanului. Analiza de specialitate a clipului audio postat pe canalul YouTube al Lude Media relevă că aceasta pare autentică, a relatat The Times Of India.

Înregistrarea audio, de 57 de minute, a fost făcută publică şi de Jennifer Zeng, o activistă pentru drepturile omului născută în China, pe contul său de Twitter. Zeng a publicat, de asemenea, transcrierea şi traducerea în engleză a înregistrării pe site-ul său.

foto
foto

În cadrul reuniunii ce face obiectul înregistrării se discută foaia de parcurs a planului "tranziţiei de la normal la război" de către conducerea de vârf a PCC.

Din înregistrare ar reieşi că printre cei prezenţi la reuniunea la nivel înalt se numără secretarul de partid din Guangdong, secretarul adjunct, guvernatorul şi viceguvernatorul.

Reuniunea s-a concentrat asupra Taiwanului, insistându-se pe ideea "zdrobirii forţelor de independenţă din Taiwan şi determinarea de a începe un război". De asemenea, liderii de vârf au discutat despre "apărarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale", o decizie strategică majoră a preşedintelui chinez Xi Jinping şi despre "situaţia strategică generală a marii întineriri a Chinei".

Oficialii au recomandat, de asemenea, deschiderea unui comandament comun civil-militar şi "planificarea-desfăşurarea-organizarea" tranziţiei normale la război a provinciei.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre companiile care vor juca roluri cruciale în timpul războiului. Printre acestea se numără Zhuhai Orbita, Shenzhen Aerospace Dongfanghong Satellite Co., Foshan Deliya şi Ji Hua Laboratory. În plus, ar urma să fie formate patru reţele de sateliţi. "Avem în total 16 sateliţi pe orbită joasă, cu capacităţi de detecţie şi imagistică la distanţă globală de 0,5 până la 10 metri cu rezoluţie optică ultra-înaltă", se aud oficialii spunând în clip.

Mobilizarea emisă pentru Guangdong de către zonele de război din est şi sud include 140.000 de militari, 953 de nave, 1.653 de unităţi de echipamente fără pilot, 20 de aeroporturi şi docuri, şase şantiere de reparaţii şi construcţii navale, 14 centre de transfer de urgenţă şi resurse precum depozite de cereale şi spitale, staţii de transfuzii, depozite de petrol, staţii de gaz etc.

De asemenea, s-a discutat despre recrutarea de noi militari, militari pensionaţi şi "talente speciale", în total 15.500 de persoane din provincia respectivă.

"Declaraţia Comisiei Naţionale de Apărare a afirmat în mod clar că provincia noastră va coordona implementarea celor şapte tipuri de resurse de război de nivel naţional, inclusiv, în principal, 64 de nave roll-on/roll-off de 10.000 de tone, 38 de avioane, 588 de vagoane de tren şi 19 facilităţi civile, inclusiv aeroporturi şi docuri", s-a auzit un vorbitor în clipul audio.

Potrivit Times of India, întâlnirea a avut loc pentru a discuta "pregătirile de prerăzboi" şi a fost mai mult o întâlnire de tip discuţie în care fiecare participant a dat sugestii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe