"Ţara te vrea prost, se vede limpede!" Rezistenţa zice NU

Se încarcă player-ul...

Dacă sistemul de învăţământ are rezultatele pe care le are este pentru că ţara te vrea prost, "asta e clar, se vede, e limpede", la aceasta adăugându-se nepăsarea clasei politice şi un destul de mare nivel de incompetenţă, a opinat Mihai Tudorică, reprezentant al grupului de Facebook ''Rezistenţa'', într-un interviu acordat Epoch Times.

"Până la ministrul Pop Liviu Marian aş fi zis că e (o combinaţie de n.r) "ţara te vrea prost" cu nepăsare, acum aş zice că e şi incompetenţă la mijloc. (...) Când (ca ministru n.r.) te duci la o conferinţă de presă şi faci trei greşeli în câteva minute... mă scuzaţi, ridică nişte semne de întrebare", a declarat Tudorică.

Ce se poate face? În primul rând, problemele trebuie semnalate pentru ca tot mai multă lume să le vadă şi să realizeze că acest lucru nu e în regulă. Dar se poate face însă, cu ceva resurse, mult mai mult.

"Noi aveam la un moment dat o idee de proiect pe care probabil o vom relua în momentul când vom avea resurse, şi anume, să căutăm la nivel european şi nu numai anumite best practice-uri, exemple bune pe care să le luăm şi să le promovăm. Să semnalăm problemele din societatea românească şi să venim să arătăm: uite, finlandezii fac aşa, astea sunt diferenţele, de asta e mai bine, hai să vedem cum facem. (...) Nu trebuie să inventăm roata, sunt sisteme care funcţionează, trebuie luate, analizate, adaptate la nevoile noastre şi implementate", a adăugat Tudorică.