Spitalul Universitar, regim de "lagăr". Presa, acces interzis la cercetarea unui avertizor public

Se încarcă player-ul...

Jurnaliştilor li s-a interzis, vineri, accesul în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde avea loc cercetarea disciplinară a Marianei Luceanu, asistenta medicală care a făcut greva foamei mai bine de două săptămâni pentru schimbarea condiţiilor de muncă din spital.

Dna Luceanu este avertizor public, condiţie în care presa ar fi trebuit invitată la audieri. Nu a fost însă aşa, ba, mai mult, la finele discuţiilor cu uşile închise, asistentei nu i s-a permis să iasă din unitatea medicală pentru a vorbi cu jurnaliştii.

"România trăieşte o transformare mai lentă decât ne-am dori, în care se ciocnesc o cultură a unei societăţi deschise cu una a societăţii închise, de dinainte de '89. Să nu uităm că în această clădire continuă să funcţioneze dl Oprescu care a fost managerul acestui spital şi care a impregnat o cultură instituţională moştenită din familie, tatăl lui a fost ofiţer de Securitate. Atmosfera de aici este una de securitate, de ţară care se află în controlul unei forţe de acest tip. Doamnei asistente nu i se permite să iasă din spital să dea un interviu! Nu i se dă voie! Lagăr! Nu e condiţie decentă, demnă, a relaţiilor dintre manager şi angajat", a explicat pentru Epoch Times Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, cunoscută organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale