"SOS Mediul afaceri". Filozofia programului de guvernare: Mai multi bani la stat!

Se încarcă player-ul...

Programul de guvernare în ansamblu şi măsurile aflate în dezbatere pe agenda opiniei publice la ora asta pot fi circumscrise unei viziuni sintetizabile în 5 cuvinte: Mai mulţi bani la stat!, a opinat luni antreprenorul Octavian Bădescu, în cadrul dezbaterii SOS Mediul de afaceri, organizate de PNL. Dezbaterea a avut drept subiect noile măsuri fiscale din programul de guvernare, măsuri considerate toxice de multe voci din societatea civilă şi mediul de afaceri.

"Din păcate, această viziune nu e diferită de cea a guvernelor anterioare şi asta o putem certifica foarte lesne observând cuantumul cu care au crescut cheltuielile statului în ultimii 25 de ani şi cuantumul cu care a crescut datoria publică în ultimii ani. Deci, din această perspectivă, consider că dezbaterea ideologică a viitorului nu va fi între liberalism, social democraţie, creştin democraţie, va fi între mai mult stat şi mai puţin stat, şi aici e chemat un partid politic să se pronunţe...", a adăugat Bădescu.

Acest "mai mulţi bani la stat" se datorează unei filozofii a politicilor publice care a existat de 25 de ani încoace, o filozofie care nu pune accent pe libertate şi responsabilitate individuală şi din această perspectivă, cheltuielile statului tind permanent să crească, a mai explicat antreprenorul.