Rezistenţa: Cam toate deciziile care se iau acum sunt pentru aleşi şi împotriva cetăţenilor!

Se încarcă player-ul...

Condusă de politicieni care cred că pot face orice şi fără limită, care au uitat că trebuie să lucreze în favoarea oamenilor, România devine o ţară în care nu prea mai există instituţii care să apere cetăţeanul, a explicat Călin Pop, de la grupul Rezistenţa.

"Mă feresc să zic cuvinte mari dar este clar o tendinţă către totalitarism. Avem un Parlament care consideră că poate să legifereze orice şi fără orice limită în favoarea lor, nu a oamenilor care i-au ales, avem o Curte Constituţională care merge pe aceeaşi linie şi cumva dă mai multă putere aleşilor ca să meargă în aceeaşi direcţie, şi în afară de ieşitul în stradă, nu prea mai există instituţii care să apere cetăţeanul. Cam toate deciziile care se iau în momentul acesta sunt pentru aleşi şi împotriva cetăţenilor, în foarte multe domenii.

Din punctul acesta de vedere sunt foarte îngrijorat pentru că nu îmi dau seama cât poate să mai continue aşa, pentru că doi ani jumătate, trei ani jumătate cât mai avem cu actuala guvernare – mă rog, nu stiu câte guverne or să mai fie – mi se pare foarte greu de suportat. Nu cred că cineva va avea răbdare să ducă 3 ani jumătate în ritmul ăsta", a declarat Călin Pop.