Protest la Academia Română: "De 28 de ani nu s-au ocupat decât de ei, pe noi ne-au lăsat muritori de foame"

Se încarcă player-ul...

Bibliotecari şi cercetători din Academia România au protestat, joi, faţă de neacordarea voucherelor de vacanţă, vouchere de care ar fi fost privaţi fără nicio explicaţie. Nemulţumirile protestatarilor nu se leagă însă numai de vouchere ci sunt mai adânci. Astfel, istoricul Florin Şandru, cercetător care, reamintim, în septembrie 2015 a făcut greva foamei zile în şir pentru drepturile salariale ale cercetătorilor, a acuzat salarizarea deficitară din sistem şi lipsa promovărilor.

"Situaţia e foarte complicată, domnii academicieni de 28 de ani nu s-au ocupat decât de dumnealor şi de colaborarea cu politica şi politicienii, iar pe noi ne-au lăsat muritori de foame. E un protest spontan astăzi în care spunem doleanţele noastre, să se gândească şi la noi, nu doar la ei, că au mii de euro salariu, eu după 36 de ani de muncă, doctor în ştiinţe, am 1940 lei salariu, din care 940 spor de doctorat, iar un muncitor necalificat la Primăria Cluj are 2570 de lei! Cum îşi bat joc de noi?

(...) Cerem ca niciun politician să nu mai fie lăsat să vină aici (la Academie n.r.), până nu rezolvă situaţia noastră, să se intereseze de noi, pentru că eu, ca istoric, voi scrie toate astea, nu îi voi lăsa! E o ruşine ce fac cu noi! Nu ne dau vouchere, nu ne dau bonuri de masă, nu ne dau nimic! (...) Să se deblocheze posturi, promovări! Să trăieşti cu 1000 de lei pe lună şi să faci cercetare, nu se poate!", a declarat Şandru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale