Preda: Avem o criză a statului de drept

Se încarcă player-ul...

"Suntem într-o situaţie în care putem pierde foarte mult din autoritatea şi influenţa României", a opinat luni europarlamentarul Cristian Preda, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, la finele ultimei ediţii Rezistenţa.

Potrivit lui Preda, Dragnea şi Tăriceanu nu înţeleg foarte bine care este miza politicii europene, aşa că superficialitatea îi împinge către partituri pur şi simplu ridicole.

"Deja faptul că doi lideri de partid aflaţi în fruntea unei formaţiuni care e la guvernare nu înţeleg că e o problemă de credibilitate în funcţiile pe care le ocupă, e un semn de mirare. Nimeni nu ignoră faptul că Guvernele de la Bucureşti sunt controlate nu de Parlament ci de doi lideri dintre care unul e deja condamnat, şi unul sub anchetă. Nu e sănătoasă o politică democratică în care controlul asupra executivului să fie făcut de doi lideri de acest fel şi nu de o instituţie. În context european şi chiar mai larg, poziţia României e slăbită de acest dispozitiv politic care nu corespunde legitimităţii democratice veritabile. Într-o democraţie, Parlamentul controlează Guvernul iar CCR Parlamentul. La noi avem 2 lideri de partid care controlează Guvernul şi care încearcă să folosească o politizare a CCR contra opoziţiei. Asta e o criză a statului de drept şi de asta am vorbit (în Parlamentul European) foarte sever despre ce se întâmplă la Bucureşti", a declarat Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale