Mîndruţă: "România nu e formată din idioţi!"

Se încarcă player-ul...

"România nu e formată din idioţi, România e formată din oameni care văd ce se întâmplă în jurul lor şi se prind foarte repede. Ăia de la ţară să ştii că se prind mai repede decât ăia de la oraş că nu-s bani, de exemplu", susţine Lucian Mîndruţă, în opinia căruia electoratul se schimbă, inclusiv cel PSD. Iar pentru ca schimbarea să vină mai repede este nevoie ca românii să se implice în viaţa ţării, inclusiv prin intrarea în politică.

"Intră în politică, fă-o curată, e cum ai spune “hainele astea sunt murdare, nu le mai port, bagă-le în maşina de spălat!” Maşina de spălat e conştiinţa ta, e munca ta, e efortul tău de a intra într-o organizaţie de a te înţelege cu alţi oameni, de a vedea ce trebuie să dai şi ce trebuie să iei, adică e de muncă.

Multă lume ar vrea demorcraţie. Democraţia nu e moca, este cea mai scumpă soluţie de guvernare din istorie. E mult mai uşor să te laşi condus de un tiran, din punct de vedere al individului. Necesită 0 efort. Democraţia cere să faci partid, să activezi, să te duci să lipeşti afişe, să faci o mulţime de lucruri, asta trebuie să faci dacă vrei democraţie şi dacă vrei să o păstrezi pe asta", a opinat jurnalistul, la finele unui dialog cu membrii grupului Rezistenţa.