Macovei: "Trebuie ieşit în stradă! Tudorel Toader a ales să fie de partea penalilor!"

Se încarcă player-ul...

După ce sute de mii de oameni s-au revărsat asta iarnă în stradă revoltaţi de mutilarea Codurilor Penale în favoarea corupţilor, politicienii la putere au învăţat lecţia şi nu mai operează "noaptea" ca hoţii, ci ziua, la lumină, prin Parlament, a opinat, sâmbătă, europarlamentarul Monica Macovei, într-un interviu acordat Epoch Times, la finele unui lung dialog purtat cu reprezentanţii grupului Rezistenţa, în cadrul celei de a 27-a ediţii a emisiunii Rezistenţa 360.

Însă, faptul că se operează la lumina zilei, prin Parlament, nu înseamnă că ceea ce fac politicienii la putere este mai puţin nociv, ba chiar dimpotrivă. OUG 13, deşi abrogată, a fost reînviată şi băgată în legi, a explicat Macovei, în opinia căreia cetăţenii trebuie să acţioneze preventiv şi să iasă în stradă.

"Dragnea a spus că nu îl interesează avizul negativ al CSM-ului, nu îl interesează nici cei 4000 de judecători şi procurori care au semnat împotriva acestor modificări ale legilor Justiţiei... Deci nu se opresc! Pentru ei este "acum sau niciodată!" Dar noi acum îi putem opri! Noi acum trebuie să acţionăm preventiv, pentru că dacă plângem după ce se adoptă modificările legilor Justiţiei, plângem degeaba. La fel cu transpunerea directivei confiscării extinse care nu e transpusă, şi care aducea bani in buzunarele oamenilor, banii furaţi. Banii furaţi se întorc la tine, se întorc la oameni.", a explicat Macovei.