Lider sindical: Cred că sunt clanuri întregi în MAI de naşi-fini

Se încarcă player-ul...

Aşteptăm de la poliţişti să apere ordinea şi siguranţa publică, să prindă hoţi, să ne protejeze de agresori, pe scurt, avem o mulţime de aşteptări de la ei. Pot ei însă performa la înălţimea standardelor noastre?  Şi dacă nu, de ce? Câteva răspusuri la această întrebare vin de la liderul sindicatului poliţiştilor Diamantul, Emil Păscuţ.

Potrivit lui Păscuţ, MAI funcţionează în regim autocrat. În cadrul ministerului se promovează pe relaţii, există adevărate clanuri naşi-fini, intelectualii nu sunt agreaţi, iar cei promovaţi în funcţii nu îşi doresc să reformeze ceva, ci doar să nu-şi piardă scaunele.

"Avem de-a face cu analfabeţi funcţional, indivizi care s-au cocoţat, s-au desprins din mulţime (...) promovaţi pe criterii din societatea agricolă, unde ca să supravieţuieşti aveai nevoie să te sprijini pe relaţiile în formare, de aia în societatea agricolă ţăranul era încurajat să aibă cât mai mulţi copii, să fie forţă de muncă, numărul contează, nu inteligenţa şi cel puţin în MAI ele sunt foarte bine activate, pentru că majoritatea poliţiştilor sunt aduşi de la ţară, oameni care au crescut cu anumite principii, valori, când ajung în minister în fucntii de conducere îşi trag toate neamurile, cumetriile, prieteniile şi îi vezi colegi de şcoală, de grădiniţă, încep să avanseze, avansează împreună. În ministerul ăsta nu e un singur om deştept, când un om promovează într-o funcţie de conducere, ca printr-o minune li se activează cerebelul şi la toţi pe care i-a cunoscut el vreodată..", a descris Păscuţ modul de funcţionare al MAI.