Jandarmeria înainte de protestul Diasporei: "Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică!"

Se încarcă player-ul...

Jandarmeria Romană a ţinut să precizeze, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu o zi înaintea mega-protestului Diasporei ce va avea loc în Capitală, lângă Guvern, că nu va tolera niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii constituţionale.

"În aceste zile am văzut cu toţii că au apărut o serie de mesaje în spaţiul public şi în mediul virtual, mesaje şi îndemnuri explicite la violenţă, la ură şi la intoleranţă.Totodată am văzut şi am citit ameninţări cu moartea, vărsare de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurare a acestei activităţi.

Vreau să vă asigur, şi când spun asta am mandatul instituţional, că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal. De asemenea, nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii constituţionale.

Au fost lansate recent în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocupare a unor instituţii ale statului român. Cu astfel de lucruri noi nu ne jucăm şi vom lua măsuri. Toţi cei care vor lansa astfel de mesaje de instigare vor răspunde şi vor avea consecinţele prevăzute de lege", a declarat locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale