EXCLUSIV: Dr. Jacob Lavee: Dacă o ţară raportează că nu are cazuri de trafic de organe, înseamnă că nu caută suficient

Se încarcă player-ul...

Într-un amplu interviu acordat Epoch Times cu prilejul celui de-al 13-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, reputatul chirurg cardiolog, prof. univ. dr. Jacob Lavee, preşedintele Centrului de Transplant Naţional de Inimă şi Plămâni al Comitetului de Transplant din Israel, unul dintre invitaţii Congresului, ne-a vorbit despre provocările actuale în chirurgia de transplant.

Ca fost preşedinte al Societăţii de Transplant israeliene şi membru al Comitetului de Etică al Societăţii Internaţionale de Transplant, dr. Jacob Lavee crede că orice lege privind transplantul de organe ar trebui să aibă două componente majore cheie - una care să definească ce este traficul de organe şi ce ar trebui făcut pentru a-l bloca, şi cea de-a doua care să definească ce trebuie făcut pentru a creşte donaţiile de organe din ţară.

Întrebat dacă este naiv să credem că în cazul în care nu există cazuri concrete investigate de poliţie într-o ţară, traficul de organe nu există în ţara respectivă, Dr. Jacob Lavee a notat: "Da, este cu siguranţă naiv să se gândească aşa - dacă o ţară raportează ca şi cum nu ar exista cazuri de trafic de organe identificate pe teritoriul lor, înseamnă doar un singur lucru: nu caută suficient. Citiţi mai multe aici.