Dosarul Mineriadei: "Am cerut introducerea ca părţi civilmente responsabile a MAI, MApN, SRI!"

Se încarcă player-ul...

Intrat pe rolul Înaltei Curţi după decenii de tergiversări, dosarul Mineriadei este în faza de judecare în Cameră Preliminară a Înaltei Curţi, proces ce are loc fizic la Tribunalul Bucureşti. Astăzi, judecătorii au dezbătut cerea ca instituţiile care au participa la represiunea din iunie 1990 să fie considerate părţi civilmente responsabile, a explicat pentru Epoch Times Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor din România.

Astăzi s-a luat în discuţie cererea noastră, a părţilor vătămate de introducere în dosar ca părţi civilmente responsabile a instituţiilor care au participat la represiunea din iunie 1990 - MAI, mapn, ştiţi ca au fost 4 morţi prin împuşcare şi de asemenea a altor instituţii implicate, SRI, Doi şi-un sfert, Preşedinţia, Ministerul Muncii, sunt 19 instituţii şi de asemenea a celor ce au executat, sindicatele, nu doar cele din Valea Jiului.

Spre surprinderea noastră, avocaţii din oficiu a părţilor vătămate s-au opus la această solicitare iar instanţă a rămas în pronunţare. Să vedem dacă instituţiile statului vor fi responsabile civilmente de evenimentele din iunie 1990.

Am avut şi solicitarea de sechestru asiguratoriu asupra bunurilor celor trimişi în judecată şi s-a dat un termen pentru 29 luna aceasta.

Supărarea noastră este continua, ştiţi foarte bine că a fost tergiversat ani de zile de procurorii de la Înalta Curte iar acum, cireaşa de pe tort este că au trimis în instanţă doar 15 inculpaţi din 265 şi de asemenea nicio instituţie responsabilă civilmente nu a fost trecută în rechizitoriu!", a explicat, pentru Epoch Times, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor din România, Viorel Ene.