Danileţ: Eu, omul legii, condamn o persoană şi publicul o votează să ajungă în fruntea ţării unde să-mi facă mie legi

Se încarcă player-ul...

Educaţia civică şi educaţia juridică a noii generaţii, în spiritul legii, poate să reprezinte cu adevărat o soluţie viabilă pentru însănătoşirea României, a atras atenţia, în cadrul unei lansări de carte, judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Cred că avem o generaţie să pregătim adulţii de mâine. Sunt 4,1 milioane de copii în România, adică până în 18 ani, sunt 800.000 de adolescenţi în România, să nu trecem cu vederea aceste cifre, pentru că acei 800.000 de oameni vor veni la urne şi vor vota. Să nu ne fie indiferent dacă vor vota oamenii după merit, sau în funcţie de sticla de bere pe care o va plăti careva sau micul oferit în piaţa publică, sau să voteze pe cei care sunt condamnaţi. Deci eu, omul legii, condamn o persoană şi publicul cu drept de vot se duce şi o votează să ajungă în fruntea ţării unde ăla să-mi facă mie legi.

Aici am ajuns în România, din cauza lipsei de civism, din cauza lipsei de moralitate, din cauza lipsei de fapt de cunoştinţe minime despre cum trebuie să funcţioneze un stat. Trebuie să preţuim oamenii legii, nu trebuie să-mi fie ruşine că nu sunt un om al fărădelegii", a declarat Danileţ, la lansarea volumului său "Legea pe-nţelesul tinerilor. Manual practic de educaţie juridică şi civică".

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale