Cristian Diaconescu: Retorica PSD-ALDE despre multinaţionale, tipică zonei Gaddafi-Milosevici

Se încarcă player-ul...

Afirmaţia aruncată pe piaţă în legătură cu multinaţionalele este perfect stupidă, având în vedere atât iniţiatorii cât şi conceptul pus în discuţie, a atras atenţia fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu la dezbaterea "Corporaţiile profită, ţara pierde! - Un mit riscant pentru economie şi societate", organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

"Din păcate, partidele care astăzi sunt la guvernare nu speră în electorat din zona multinaţionalelor, nu au proiecte cu multinaţionalele şi nici măcar nu îi preocupă acest lucru, deci orice discuţie în legătură cu factorii incitatori care ar fi generat o situaţie într-un fel sau altul este tipică retoricii uitate chiar şi astăzi în Europa, cam ceva din zona Gaddafi - Milosevici. (...)

Problema fundamentală este că, la un moment dat, în criză de găsit o soluţie, nici măcar nu e soluţie, o formă de exprimare publică, nişte personaje dintr-un partid politic, care habar nu au oricum despre ce e vorba, au ales această cale şi au aruncat pe piaţă un subiect care, la un anume mediu, prinde. Prinde exact la mediul care este consecvent unui anume tip de mesaj, mesaj care serveşte unui anumit partid politic. Dar, pe fond nu cred că există o problemă", a declarat Cristian Diaconescu.