Cîţu: PSD a pornit o ofensivă contra mediului privat

Se încarcă player-ul...

PNL a organizat luni, la iniţiativa senatorului Florin Cîţu, o dezbatere pe tema măsurilor economice şi fiscale anunţate cu prilejul prezentării programului de guvernare al Cabinetului Tudose. Intitulată sugestiv "SOS Mediul de afaceri", dezbaterea s-a bucurat de prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai mediului privat, nu însă şi de cea a PSD. Deşi invitaţi, lideri PSD, ALDE şi reprezentanţii Guvernulului nu au venit la eveniment.

"Am invitat şi Guvernul şi toate partidele politice parlamentare. Nu avem o explicaţie dar aş putea să îmi imaginez că este frica de a da faţă cu cei pe care sau împotriva cărora a pornit o ofensivă PSD-ul de câţiva ani de zile, sectorul, mediul privat. PSD nu cred că vrea să fie în aceeaşi cameră cu mediul privat şi să vorbească despre astfel de măsuri", a declarat Florin Cîţu.

"PSD face ce fac intervenţioniştii de obicei. Observă ce funcţionează în economie şi taxează imediat pentru că stiu că companiile nu pot să reacţioneze imediat unor asemenea atacuri şi atunci, în primă fază, poţi să aduci bani la buget.

Vor să susţină de fapt acele măsuri sociale pe care le au pentru propriii votanţi, pentru o anumită clasă socială din România, pentru oamenii pe care ei îi ţin captivi. Nu este nimic magic aici. Îi taxăm pe cei care produc pentru a plăti pe cei care nu produc. Este foarte simplu. Este o distribuire forţată a avuţiei naţionale", a adăugat senatorul.