Cine sunt cei ce susţin corupţia în România? Cristian Preda dă un răspuns

Se încarcă player-ul...

În România, spre deosebire de alte ţări, cei ce aderă la partidele politice sunt oameni cu o educaţie precară şi capital social scăzut, oameni care trăiesc de pe urma confuziei între politică şi reţele de sifonarea a banilor publici, a explicat recent europarlamentarul Cristian Preda, într-o emsiune la Rezistenţa TV.

"E o situaţie generală în partidele din România, şi nu e doar cazul PSD-ului sau ALDE. Din păcate, marea masă a celor care aderă la partide sunt oameni care sunt lipsiţi de un capital social semnificativ, sunt foarte mulţi cu o educaţie sub medie, sunt oameni care trăiesc de pe urma clientelismului. Majoritatea celor care fac politică în România sunt într-o condiţie modestă, şi din punct de vedere al educaţiei, şi din punct de vedere al aspiraţiilor politice, sunt unii incapabili să explice şi de ce sunt membri într-un partid sau în altul, habar n-au de ce-s la PSD şi nu la PNL, nu stiu dacă PNL e de drepta sau de stânga", a declarat Preda la Rezistenţa TV.

"Explicaţia finală e tot asta, cei care susţin corupţia, că sunt alegători, că sunt politicieni profesionişti, sunt cei ce au un capital intelectual, social, de educaţie, foarte scăzut şi trăiesc de pe urma acestei confuzii între politică, reţele de spoliere a statului, de sifonare a banilor publici şi care au închis, din păcate, jocul", a adăugat europarlamentarul.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale