Campania "Fără Penali": Dan Barna acuză vânătoare de semnături, nereguli majore comise de primari

Se încarcă player-ul...

"Realitatea este că această campanie afectează în mod direct şi puternic foarte mulţi oameni din vechea clasă politică. Dacă iniţial era acel dispreţ când erau convinşi că nu va avea succes, în momentul în care iată s-a trecut de 1 milion de semnături şi acestea au ajuns la primării, asediul asupra campaniei continuă prin agresiune, violenţă şi diverse tertipuri.

Practic cetăţeni sunt sunaţi de către unii dintre primarii PSD pentru a fi ameninţaţi şi chemaţi să-şi retragă semnăturile sau să-şi nege semnăturile, ameninţaţi pornind de la retragerea ajutorului social, sau cu alte pârghii pe care mediul rural şi primarii le au asupra oamenilor.

Sunt elemente pe care noi le considerăm foarte grave de aceea am şi considerat necesar să va comunicăm.

În judeţele roşii Olt, Dolj, avem câteva exemple.

În comuna Orodel spre exemplu, primarul a ameninţat că îi va verifica pe toţi şi se va răzbuna. În comuna Brabova, de faţă cu voluntarii care au depus semnăturile, oamenii au fost sunaţi şi luaţi la întrebări că de ce au sunat.

(...) Unei doamne care într-adevăr a semnat i s-a spus că i se va anula semnătura pentru că nu şi-a trecut cel de-al doilea prenume, deşi legea nu cere acest lucru. (...) Este absurd ca omul spunând "da am semnat" să i se retragă semnătura", a declarat Dan Barna, liderul USR.