Bogdan Hossu, la conferinţa ”TTIP: Romania's voice”: ”Entuziasmul paneliştilor seamănă cu reuniunile televizate ale PCR”

Se încarcă player-ul...

”Entuziasmul paneliştilor seamănă cu reuniunile televizate ale PCR în care totul era perfect şi nimic nu era neplăcut sistemului. Fiind o chestiune comercială,TTIP este ca o monedă cu două faţete: una frumoasă şi una mai puţin frumoasă. Ar trebui să ne gândim şi la partea mai puţin frumoasă pe care s-ar putea s-o suportăm cu toţii”, a afirmat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu în cadrul conferinţei ”TTIP:Romania"s voice.

”Avem câteva suspiciuni că există diferenţe majore între SUA şi spaţiul UE care reprezintă o multitudine de ţări cu reglementări diferite. SUA nu a semnat tratatul de la Kyoto. Costurile de producţie ale întreprinderilor europene din metalurgie, chimie, petrochimie vor fi mult mai mari decât cele din SUA. Suntem interesaţi ca standardul de sănătate-securitate în muncă să fie acceptat şi păstrat. SUA nu au ratificat nici pachetul de bază de Convenţii ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii legate de drepturile normale”, a mai spus liderul sindical.

Hossu a mai avertizat că IMM-urile româneşti nu vor putea fi competitive pe piaţa americană atâta vreme cât SUA nu ridică vizele pentru români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale