Augustin Lazăr: "Infractorii mereu mizează pe principiul boală lungă moarte sigură!"

Se încarcă player-ul...

Prezent miercuri, la dezbaterea cu tema: "Frauda şi corupţia în domeniul achiziţiilor publice. De la combatere la prevenire", Augustin Lazăr a creionat pentru auditoriu portretele robot ale infractorilor care "drenează" banul public către interese private sau de grup.

Pe lângă infractorii clasici, funcţionari care îşi depăşesc atribuţiile de serviciu pentru a obţine diverse foloase, exista şi infractori mai sofisticaţi, respectiv autori din spatele autorilor, infractori care folosesc oameni de paie pe care apoi n-au niciun scrupul să îi sacrifice.

"Omul de paie e folosit, şters pe jos cu el şi apoi abandonat pentru interese majore ale celor care se cred mai inteligenţi ca el. (...) Infractorul face o evaluarea să vadă în ce măsură merită riscul pentru a obţine beneficiul scontat. Şi când are în faţa un "testa din legno" (om de paie) pare atractiv. Până când ajunge ancheta la el se pot întâmplă multe, fuge pionul, moare pionul, se schimbă mandatele şi infractorii mereu mizează pe principiul boală lungă moarte sigură.", a explicat Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale