Zuckerberg pierde 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Getty Images)

Averea lui Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook Inc., a primit joi o lovitură de aproape 16 miliarde de dolari, gigantul american înregistrând cea mai mare cădere din istoria bursei americane după ce acţiunile sale au scăzut cu 20%.

Lovitura a avut loc la o zi după ce Facebook a anticipat că marjele sale de profit vor scădea în următorii ani ca urmare a reglementărilor mai stricte în domeniul confidenţialităţii datelor personale.

Astfel, potrivit rapoartelor, Facebook a pierdut peste 124 miliarde de dolari la bursă după ce a anunţat încetinirea creşterii ca urmare a scandalului legat de firma Cambridge Analytica.

Cel puţin 16 agenţii de brokeraj şi-au redus ţintele de preţ ale acţiunilor Facebook, după ce directorul financiar al Facebook, David Wehner, a transmis analiştilor că marjele de profit ale gigantului în social media vor fi afectate peste doi ani.

Pe Wall Street, s-au amplificat temerile că modelul Facebook ar putea fi ameninţat după un an dominat de eforturile de a înlătura temerile legate de respectarea confidenţialităţii utilizatorilor şi protejarea datelor acestora, precum şi rolul său în fluxul global de ştiri.

Marja de profit a Facebook a scăzut la 44% în cel de-al doilea trimestru al acestui an, de la 47% în urmă cu an, în condiţiile în care compania a cheltuit intens pentru securitate şi pentru a convinge utilizatorii că intimitatea le este protejată.

Totodată, compania a precizat că sporirea veniturilor pe pieţele în curs de formare şi aplicaţia Instagram, care a fost mai puţin afectată de temerile legate de confidenţialitate, nu vor fi suficiente pentru a repara pagubele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie