Zuckerberg pierde 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Getty Images)

Averea lui Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook Inc., a primit joi o lovitură de aproape 16 miliarde de dolari, gigantul american înregistrând cea mai mare cădere din istoria bursei americane după ce acţiunile sale au scăzut cu 20%.

Lovitura a avut loc la o zi după ce Facebook a anticipat că marjele sale de profit vor scădea în următorii ani ca urmare a reglementărilor mai stricte în domeniul confidenţialităţii datelor personale.

Astfel, potrivit rapoartelor, Facebook a pierdut peste 124 miliarde de dolari la bursă după ce a anunţat încetinirea creşterii ca urmare a scandalului legat de firma Cambridge Analytica.

Cel puţin 16 agenţii de brokeraj şi-au redus ţintele de preţ ale acţiunilor Facebook, după ce directorul financiar al Facebook, David Wehner, a transmis analiştilor că marjele de profit ale gigantului în social media vor fi afectate peste doi ani.

Pe Wall Street, s-au amplificat temerile că modelul Facebook ar putea fi ameninţat după un an dominat de eforturile de a înlătura temerile legate de respectarea confidenţialităţii utilizatorilor şi protejarea datelor acestora, precum şi rolul său în fluxul global de ştiri.

Marja de profit a Facebook a scăzut la 44% în cel de-al doilea trimestru al acestui an, de la 47% în urmă cu an, în condiţiile în care compania a cheltuit intens pentru securitate şi pentru a convinge utilizatorii că intimitatea le este protejată.

Totodată, compania a precizat că sporirea veniturilor pe pieţele în curs de formare şi aplicaţia Instagram, care a fost mai puţin afectată de temerile legate de confidenţialitate, nu vor fi suficiente pentru a repara pagubele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie