Zuckerberg cumpără casele vecinilor cu 30 de milioane de dolari pentru a-şi proteja intimitatea

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Justin Sullivan / Getty Images)

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a scos din buzunar 30 de milioane de dolari pentru a cumpara casele vecinilor săi, în Palo Alto, California, pentru a-şi proteja intimitatea.

Numele său nu apare în contractele de achiziţie semnate de către filialele de la Iconiq Capital, companie din San Francisco care se ocupă cu administrarea activelor şi finanţelor sale, dar o sursă a declarat pentru "San José Mercury News", că în spatele tranzacţiei se află chiar fondatorul reţelei sociale.

Zuckerberg, în vârstă de 29 de ani, a cărui avere este estimată la 19 miliarde de dolari, nu are intenţia de a dărâma casele existente pentru a construi o maxi – proprietate care să înlocuiască locuinţa sa, "relativ" modestă, cu cinci dormitoare, în care trăieşte acum.

Din contră, le-a închiriat aceloraşi familii. Scopul său este de a evita riscul de a fi alături de un vecin care nu-i place. Palo Alto este una dintre cele mai scumpe oraşe din SUA şi printre locuitorii săi se numără unii dintre cei mai cunoscuţi magnaţi din Silicon Valley, printre care fondatorii de Google, Sergey Brin şi Larry Page şi CEO al companiei Yahoo, Marissa Mayer.