Zsa Zsa Gabor moare la vârsta de 99 ani

Renumita actriţă Zsa Zsa Gabor a murit la vârsta de 99 de ani, din cauza unei crize cardiace. Viaţa ei a fost plină de dinamism, dar şi probleme de sănătate tot mai grave.
Zsa Zsa Gabor has died at 99
Zsa Zsa Gabor has died at 99 (Kim Kulish/AFP/Getty Images)

Încântătoarea actriţă din Ungaria Zsa Zsa Gabor a promovat o versiune modernă a celebrităţii – ea era celebră pentru că era faimoasă.

O dată cu apariţia talk show-urilor televizate, Gabor a devenit o invitată frecventă încă de la începutul anilor 1950, încântând publicul cu o engleză stâlcită şi glume îndrăzneţe despre reputaţia ei, prezentându-se ca o seducătoare deseori căsătorită, care iubea bărbaţii şi banii.

“Soţii sunt ca şi focul. Se sting dacă nu se are grijă de ei”, ar fi spus ea. Sau: “doresc un bărbat care este bun şi înţelegător. Doresc prea mult de la un milionar?”

Cele nouă căsătorii şi reputaţia ei au transformat-o într-un element central al culturii pop. Când animatorul Bob Hope a glumit “Poţi calcula vârsta lui Zsa Zsa Gabor după inelele de pe degetele sale”, acest lucru doar i-a accentuat faima.

Gabor a murit duminică din cauza unei crize cardiace în vila ei din Bel Air, SUA, conform agentului său de publicitate, Edward Lozzi. Actriţa avea 99 de ani.

Ultima supravieţuitoare din cele trei surori Gabor, starea sănătăţii lui Zsa Zsa s-a înrăutăţit tot mai mult după ce a fost rănită grav în 2002 într-un accident rutier, când Rolls Royce-ul ei a intrat într-un stâlp de electricitate pe Sunset Boulevard, în West Hollywood. În urma accidentului, Gabor a paralizat parţial.

Ea a fost deseori internată în spital pentru fractura de şold suferită în 2010 şi după ce i s-a amputat cea mai mare parte a piciorului drept la începutul lui 2011, contractând o infecţie în urma operaţiei de înlocuire a şoldului.