Zoană, atac la Manfred Weber: "Are un discurs mai extremist decât al celor pe care îi numeşte cretini"

Gabriela Zoană şi Emilian Pavel
Gabriela Zoană şi Emilian Pavel

Nemulţumită că Manfred Weber i-a cerut lui Timmermans excluderea PSD din grupul S&D, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană lansează un atac dur la adresa acestuia, acuzându-l de extremism. Totodată, Zoană îi cere liderului PPE "să îşi prezinte scuzele pentru afirmaţiile mincinoase despre PSD", se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Delegaţiei Române S&D din Parlamentul European.

“Atunci când critici partidele de extremă dreapta, aşa cum face Manfred Weber, liderul PPE, nu ai voie să foloseşti exprimări extremiste şi nici să jigneşti cetăţenii europeni. În caz contrar, eşti tu însuţi mai extremist decât cei pe care îi critici. Este inacceptabilă mistificarea realităţii pe care o face Manfred Weber când susţine că PSD ar legaliza corupţia. Îi solicit liderului PPE să indice măcar un singur articol de lege adoptat sau care urmează să fie adoptat de PSD care să-i susţină acuzaţia. Dacă nu este capabil să facă acest lucru, să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile mincinoase despre PSD – altfel se descalifică total din postura de candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene”, declară Zoană.

Eurodeputatul mai susţine că liderul PPE în Parlamentul European “face dovada unei foarte grave miopii politice, întrucât nu e capabil să distingă între reforma justiţiei din România, susţinută de cea mai mare parte a judecătorilor români şi modificările legislative din justiţie realizate în Ungaria, care au determinat suspendarea Partidului Fidesz”.

“Nu există nicio asemănare între reforma justiţiei din România şi cea din Ungaria, oricât de mult şi-ar dori acest lucru liderii PPE. Este însă jignitor şi ofensator pentru România ca liderul unei mari familii politice din Parlamentul European, marcat evident de o febră electorală acută, să denatureze în mod deliberat adevărul şi imaginea acestei ţări, în dauna cetăţenilor români. Ca partid social democrat aflat la guvernare, PSD este mândru de realizările sale în domeniul social prin care a reuşit să obţină pentru români cea mai rapidă creştere a puterii de cumpărare din Uniunea Europeană, a patra cea mai mică rată a şomajului şi printre cele mai mari rate de creştere economică dintre statele membre. În acelaşi timp, reforma în sistemul judiciar a urmărit consolidarea drepturilor fundamentale ale omului care stau la baza construcţiei Uniunii Europene şi reprezintă fundamentul statului de drept”, adaugă Gabriela Zoană.

Înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă la Bruxelles se dezlănţuie, amintind liderilor PPE că partidul său este formaţiunea politică ce “a purtat negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană şi a stabilit un parcurs clar pentru România în vederea adoptării monedei Euro”.

“Vrem să fim parte a Uniunii Europene, dar în acelaşi timp vrem să fim parteneri egali, iar România merită mai mult respect şi un tratament echitabil din partea celor care reprezintă instituţii sau grupuri politice importante la nivel european. Uniunea Europeană trebuie să rămână o uniune de state libere, o uniune deschisă dialogului şi o uniune în care democraţia să fie singura cale de a conduce. Derapajele de factură demagogică şi extremistă ale lui Manfred Weber sunt incalificabile. Mai grav însă chiar decât aceste derapaje e faptul că liberalii români îl susţin pe Manfred Weber şi aplaudă poziţiile anti-româneşti adoptate de aceasta, ceea ce denotă o lipsă totală de patriotism şi de ataşament faţă de propria ţară. De aceea e important ca românii să pună capăt acestui circ şi să trimită în Parlamentul European adevăraţi patrioţi care îşi iubesc ţara, care să nu mai permită unor lideri politici străini să mistifice realităţile din România şi să atace imaginea acestei ţări”, a conchis Gabriela Zoană.

Reamintim că liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, politician care candidează la şefia Comisiei Europene, i-a solicitat lui Frans Timmermans ca şi socialiştii să ia măsuri împotriva PSD-ului din România, aşa cum şi PPE a luat împotriva lui Viktor Orban.

Weber i-a invitat şi pe social-democraţii din Parlamentul European şi pe candidatul acestora, Frans Timmermans, să facă şi ei curăţenie în rândurile lor, sancţionând partidele cu probleme. „Văd că el (Timmermans) nu ridică un deget împotriva social-democraţilor în România, care sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia”, a criticat Weber.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne